O nama

FARMONT M.P.“d.o.o. je društvo sa ograničenom odgovornošću, koje pripada grupi malih i srednjih preduzeća.Osnovano je 2001. godine u Podgorici – Crna Gora.Osnovna djelatnost kompanije je promet lijekova, medicinskog i sanitetskog materijala, u maloprodaji i veleprodaji kao i, odnedavno, prerada i promet ljekovitim biljem i šumskim plodovima (plantažno gajenje i otkup), i stvoreni su uslovi za sekundarnu proizvodnju ljekova koja se očekuje do kraja 2013. god.

U njenom sastavu nalaze se:
- veledrogerija i prostor za sekundarnu proizvodnju ljekova u novoizgrađenoj I fazi projekta u Kosiću- Danilovgrad ( uz stari put),
- Apoteka MEDEONFARM – Bul. Sv. Petra Cetinjskog br.45, Podgorica
- Apoteka MEDEONFARM 1 – Masline bb (kod Doma Zdravlja), Podgorica, i
- Zemljoradnička zadruga na sjeveru Crne Gore u Murini – opština Plav, plantaže površine cca 100.000 m2 i poslovni prostor cca 800 m2.Osim svojih apoteka, FARMONT direktno ili indirektno snadbijeva sve apoteke u privatnom sektoru na teritoriji Crne Gore, kao i veći broj ordinacija i klinika u privatnom sektoru.

Pored privatnog FARMONT značajno učestvuje i u snadbijevanju državnog zdravstva, preko tendera, od lijekova do potrošnog medicinskog materijala.

FARMONT trenutno zapošljava preko 30 lica. Tim koji Farmont posjeduje je grupa odgovornih, obrazovanih i stručnih ljudi, profila: diplomirani farmaceuti, diplomirani tehnolozi, diplomirani ekonomisti, diplomirani agroinžinjeri, diplomirani biolozi, diplomirani stomatolozi i ljekari, inokorespodenti, farmaceutski tehničari, IT stručnjaci, logističari...

FARMONT je ostvario saradnju i partnerstva sa brojnim uspješnim firmama iz regiona i svijeta, u formi distributerstva i zastupstva.

Između ostalog poslovni profil kompanije FARMONT, čini i:
− Od početka formiranja( 2001 g.) FARMONT bilježi, svake godine, pozitivne poslovne rezultate,
− Kompanija ima konstantan porast prometa u visini od cca 15% godišnje, s tim što je u kriznoj 2009.godini porast prometa i ostalih pokazatelja poslovanja bio preko 20%.
− Kreditna istorija “Farmonta” je besprekorna - klasifikacija A...

Od svog postanka „FARMONT“ ima jasnu poslovnu filozofiju – pouzdanost i moralnost poslovnih odnosa sa partnerima, njegovanje dobrih poslovnih odnosa sa već postojećim partnerima u cilju dugoročne poslovne saradnje, kao i stalno povećanje broja novih partnera, utvrđivanje i istrajavanje na jasnoj viziji razvoja kompanije u potpunom saglasju sa prioritetima ekonomske politike i prirodnim resursima Crne Gore, poklanjanje velike paznje kvalitetnim i ambicioznim kadrovima i njihovom stalnom usavršavanju...

Zacrtana poslovna i razvojna filozofija i sigurna kadrovska osnova su garant stabilnosti i razvoja kompanije i u periodu pred nama.